Ting som er vanskelig: Signere

11/27/2015

Jeg hadde aldri gjort noen former for signering før denne boken kom ut, og jeg hadde store ambisjoner om hvordan det ville bli. Jeg skulle ikke bli en av de kjipe som bare skriver navnet sitt. Jeg skulle tilby en opplevelse, noe unikt og personlig.

Jeg prøver i det minste.

Min siste signering i Bergen har vært en av de mest vellykkede jeg har hatt, og på den første bokhandleren hadde jeg kø kontinuerlig i de to timene jeg var der. Der og da var det en eneste lang lykkerus.

signering_6001

I uken som har gått har jeg skjønt at denne lykkerusen lignet svært mye på en ekte rus, på den måten at den kan ha senket dømmekraften min litt. Angsten som har slått inn på tilfeldige øyeblikk i dagene derpå er også mistenkelig lik den som kommer av rødvinsfylla.

 

Den første slo inn bare timer etter signeringene.

signering_6002

signering_6003

signering_6004

signering_6005

signering_6006

signering_6007

Etter dette har flashbacks om stygge tegninger og kleine sitater slått meg med jevne mellomrom i så stor grad at jeg føler behov for å komme med noen unnskyldninger.

Til deg som sa at boken var til din kone som studerer så mye at hun får dårlig samvittighet for at hun ikke får mer tid med deg og sønnen deres: Jeg ANER ikke hvorfor jeg trodde dette var en god idé å tegne:

signering_6008

Alltid en god idé å minne folk på sine utilstrekkeligheter på julaften!

Du kom tilbake et kvarter senere med en ny bok jeg kunne signere, siden, og jeg siterer, «hun kommer bare til å bli lei seg av den tegningen». Hvis du sender meg en melding så kan jeg vippse deg for den første boken.

Og til deg som skulle kjøpe en bok til sønnen din. Jeg beklager.

 

signering_6009

signering_60010

signering_60011

signering_60012

Og til deg som sa du var lege.. Jeg innså feilen i det jeg skrev det, men da var det alt for sent.

signering_60013

signering_60014

signering_60015

signering_60016

signering_60017

signering_60018

signering_60019

 

Jeg kan vel bare skylde på presset i situasjonen. Det er ikke en optimal situasjon for kreativ tenking, akkurat.

Jeg tror det var de verste. Det var noen andre litt mislykkede forsøk på å tegne husdyr etter mobilbilder, forskjellige yrker jeg ikke kan noe om, og et tilfelle av en drapstrussel hvor jeg tegnet vedkommende i en pytt med blod. Også var det den boken jeg nøys i. Ellers tror jeg det gikk noenlunde bra.

Håper dette er en sånn ting som jeg blir bedre til med tiden.

– Hanne

Les også

 • http://tegnehanne.no Tegnehanne

  Test

  • http://www.3irikur.com 3irikur

   Test

   • http://www.mariaskaaren.com Maria Skaaren

    Test

    • Trikes

     Test

     • Christine

      Test

 • Heidi Aga

  Syns du va flink, eg blei iallefall veldig fornøyd! (Unicorns, I love them) 😀 Va kjempekjekt å se deg igjen! ^^

 • Pia

  Å, ferdig med å le nå… Helt genialt. Jeg synes du har gjort en god jobb jeg, disse folka kjøper jo ikke boka di fordi de ikke har humor 😉 Selv sa jeg bare at du kunne tegne det du ville for jeg var for starstruck og ville ikke plage deg for lenge.

 • http://chassi.blogspot.com Chassi

  Lol! Ho ho. Takk for tegningen min, jeg fikk partyhufsa. Den var nok ikke personlig ment, men jeg stiller gjerne opp som Partyhufsa i alle fall. Og takk for dødsbra bok. 😀

 • Marita

  Tenker du på min tegning?? Måtte bort i bokhylla og se på den nå. Jeg synes ikke den ble tjukk, selv om jeg er litt rund i virkeligheten fordi jeg i likhet med deg «ikke slutter å spise før noen andre tar maten av bordet». Eller.. nå ble jeg usikker, selv om jeg hele tiden har syntes at den ble så fin. Synes du jeg og tegningen min er tjukke?

  • http://tegnehanne.no Tegnehanne

   Hei Marita!

   Jeg har tegnet veldig mange mennesker med skjerf, og jeg husker ikke navnet på hun som så veldig tjukk ut på tegningen, men jeg kommenterte det og skrev det på før jeg signerte. Så da var det nok ikke deg 😉

 • Marita

  Nok en gang glemte du å annonsere her på bloggen at du skal holde signeringer! Dessverre viser det seg at jeg er bortreist de dagene du kommer hit, så da blir det ekstra arbeid for deg neste gang når du er på signeringsrunde for bok nummer 3. Da skal jeg be deg til å tegne oss to sammen siden vi ble bestevenner da jeg leste bok nummer 1 <3

 • Irene Sofie

  Haha. Hanne da. Håper du har sluttet å pine deg selv med unødvendig dårlig samvittighet (vet hvordan det er for jeg er sånn selv, men sett utenfra er det jo totalt bortkastet tid). De x antall menneskene som du faktisk gadd tegne en tegning til i stedet for kun å signere, burde være superglade for det. Dersom noen ble sykelig fornærmet, så får de heller skrive et klagebrev så kan du ta det derfra… Er ganske sikker på at det i så fall kun gjelder max ett sært menneske. Slapp av. Du er topp.