Livet

11/06/2015

Jeg husker den tiden hvor jeg delte alt her. Det pleide å være en utløpskanal for alle tanker, følelser og innfall jeg hadde, og jeg savner det. De siste årene har jeg fått flere oppdrag, jeg har gitt ut en bok, tegningen har gått fra å være en hobby til å nesten bli en fulltidsjobb, og livet mitt er ganske forskjellig fra da jeg startet bloggen for 5-6 år siden. Alt dette har gjort at jeg har distansert meg selv fra bloggen og dere sakte men sikkert, men nå vil jeg prøve å rette opp i det.

Jeg vil derfor for første gang på lenge skrive et innlegg uten mål og mening. Jeg håper at det kan fjerne litt prestasjonsangsten rundt å publisere noe nytt. Så nå vil jeg bare skrive alt jeg tenker på om dagen, uten å tenke på oppbygning, tema, tegning/tekst-ratio og sammenheng.

oppdatering1

Jeg kan jo begynne med hva jeg driver med om dagen. Jeg drar rundt på signeringer og tvinges til å promotere meg selv på alle plan. Selvpromotering er kanskje det verste jeg vet etter krigsfilmer og slengbukser, men i følge mennesker som kan det er det tydeligvis det viktigste jeg gjør.

Jeg er kanskje naiv, men jeg vil at markedsføring skal fungere slik:

oppdatering2_400

 

Men det viser seg at det er dette som egentlig er markedsføring:

opppdatering3

 

Jeg skal strengt tatt ikke klage over medieoppmerksomhet og gode anmeldelser, men det å måtte skrive om det selv strider mot alle ting oppveksten min på jantelov-Jæren har lært meg. Jeg er mest komfortabel med å dysse prestasjonene mine ned i grøftekanten, og la andre ta seg av skrytingen.

Skrytingen er noe jeg til og med har gjort meg avhengig av. Jeg er ikke stolt av det, men det å gi ut en bok har vist seg å være en prøvelse for egoet mitt. Dette skylder jeg på Jostein. Han er nemlig det mest støttende mennesket i hele universet, og ingen andre når opp til hans grad av kjærlighet og oppmerksomhet.

 

oppdatering4

oppdatering5

oppdatering6

Jeg hadde forventet forholdet å stagnere litt med årene, det er jo tross alt fire år siden vi for første gang klina på Klippan-sofaen på det lille rommet mitt i kollektivet, men foreløpig har det gått veldig bra. Og det kommer fra en person som jevnlig pleide å google «monogami+mulig?».

Jeg synes mennesker som har vært i forhold lenge har en så utrolig kjedelig måte å beskrive følelsene sine for hverandre på. Det høres ut som de forteller om hvordan de kom seg gjennom en traumatisk opplevelse.

oppdatering7

oppdatering8

Jeg mener, det virker jo som de gleder seg til de skal dø og endelig kan slippe å omgås hverandre. Og la meg ikke en gang begynne på medias fremstilling av ekteskapet, en institusjon som ofte blir beskrevet i samme ordlag som et høysikkerhetsfengsel. Kort sagt så syns jeg langvarig kjærlighet har fått et ganske dårlig rykte.

Men jeg skal vente med å uttale meg ordentlig om det før vi har vært sammen i tjue år til. Fire år er tross alt ikke så lenge. Det er likevel lenge nok til at vi i tillegg til å være kjærester nå også har blitt businesspartnere.

Vi bestemte oss for å ignorere den frasen om at du ikke skal blande forretninger og fritid. Jostein er tross alt mye flinkere enn meg til ting som å:

 • Svare på mail
 • Ringe til folk og be om tjenester
 • Si nei

Alle kvaliteter en manager bør ha.

oppdatering9

oppdatering10

oppdatering11

oppdatering12

Siden dette viser seg å bli en oppsummering av livet mitt om dagen, så kan jeg jo også fortelle at jeg har møtt mange av dere i det siste, og at det har vært helt fantastisk! Det er skummelt å sitte på utstilling i bokhandlere, men dere har gjort det mye enklere.

Jeg bestemte meg ganske tidlig for å signere bøkene med individuelle tegninger i hver bok, og jeg må innrømme at det er ganger hvor jeg har angret bittert på dette. Interne vitser, for eksempel, er ikke alltid så lett å tegne.

 

oppdatering13

oppdatering14

oppdatering15

Jeg vil si det har vært en 50/50 fordeling av helt ok og veldig stygge tegninger.

Uansett, ting har gått veldig bra i det siste. Urovekkende bra. Jeg vet ikke helt hvordan man lever et liv som føles så bra.

oppdatering16

Nå sitter jeg bare og venter på at noe fælt skal skje. Oppdaterer dere når det skjer.

– Hanne

Les også

 • Cecilie Wian

  Mot dine forventninger, om noe bra skjer, forteller du oss det og? Sånn selv om vi e-l-s-k-e-r når det går galt? Så er det mye hyggeligere å si at jeg digger en tegneserie (eh? tegner? greie? nett-ting? hva heter dette?) hvor det av og til er hyggelige ting i.

  Dette skulle være: Heia deg!

  • http://tegnehanne.no Tegnehanne

   Ja, jeg skal prøve å fortelle det om det går bra også! (Ord som kan brukes: tegneserie, tegneblogg, nettserie.. hva du vil egentlig).

   Heia DEG!

 • Ida Haugen

  Kjøpte boken, leste den iløpet av et kvarter på jobb og elsket den! Hurra for nytt innlegg og! Ta deg en taco, det har du fortjent!

 • piazawa

  Humrer… 🙂

 • Stine Friis Hals

  Så gøy å høre mer her inne igjen! Gleder meg til fortsettelsen 😀

 • Ylva Lie Bjerke

  Har fulgt deg lenge nå, og føler at du er min sjelevenn dypt der inne i internettet. Selvom du ikke aner hvem jeg er så driter jeg egentlig i det, for jeg kjenner meg så igjen i det du skriver/tegner at dette enveisvennskapet skal jeg pleie til jeg blir grønn i trynet. Never change, og stao pao 4 ever! 😀

 • Marita Bakli

  hei Hanne. koselig å se deg poste på bloggen igjen. jeg har kjøpt to bøker allerede. en til meg, og en som skal gies i gave. det som fikk meg til å falle pladask for bloggen din er jo rett og slett den rett fra levra humoren som du har. du må huske på at det var du som fanget lesernes oppmerksomhet fra begynnelsen med -din- humor. ikke la alle «de store» trø ned ned i en a4 boks. tenkte jeg skulle ønske deg lykke til videre, men for å være helt ærlig, så trenger du det ikke. dette fikser du fint!

 • Kenneth Brun

  Bare pass på deg selv så du ikke går på en M… snufs :´(

  • http://tegnehanne.no Tegnehanne

   Jeg sørger helt ærlig enda over M… Et stort tap for Norge.

 • Caroline (carolinesverden.com)

  Omg, jeg elsker bloggen din!

 • http://blendbyeli.com Eli Habbestad (Blend By Eli)

  Så gøy at du er tilbake i blogg-verden! 😀

 • Siren Elise

  Elsker deg! 😀 Og for en fatalist kan ingenting måle seg med følelsen av å vente på total ødeleggelse. For da vet man at alt for øyeblikket er bra!

 • Amanda Olsen

  Dette er sikkert syyyykt dårlig av meg, men, haha, jeg ble jo så gira vettu når jeg skulle få signert bok med tegning og greier, også som vi alle vet så ble det ikke så lite som du tenkte, så du måtte begrense deg 🙂 Det skjønner jeg, men det jeg ikke skjønner, er den tegninga jeg fikk, hahahaha! Altså, jeg tror du tegna paven? En trist en? Jeg bare….eeeeh? Den skjønte jeg ikke 🙁 Og nå føler jeg meg ganske dum… *sukk* Såe….men, til DIN glede så kan jeg si at den pave tegninga var nesten som å tegne jæveln i en bibel og gi den til presten etterpå og bare; Værse go! Fin tegning til deg :D…Med andre ord: det var vel så far off fra meg som det går an 😀 haha! Jeg klarte ikke dy meg! 😛 Du er fortsatt best da, og jeg gleder meg til neste bok 🙂 Så gøy at du og Jostein jobber sammen, jeg tror det blir veldig bra jeg 😀 Lykke til videre 😀

 • Hanne Therese Rørvik

  Hurra!!! Gøy!

 • Mari Westad

  Hahaha, HURRA! 😀 Du er den morsomste jeg vet! 😀

 • Linda

  Love it! 😀 😀 😀

 • Julie A Rafoss

  fantastisk bra! Hele bloggen! Syns det er bra at du skriver akkurat som du vil, uavhengig av hva du «burde»! Jeg kom tilfeldigvis innom bloggen din for å lese innlegget om pasientene du ikke ville savne, veldig uviten om hva jeg skulle finne her. Nå har jeg lest gjennom alt og ansiktsmaska har sprukket opp så mye at jeg bare må gå å skylle den av, haha. Takk for alt du deler!