Autoriteter.

05/27/2013

(Dette innlegget ble opprinnelig publisert i Tegnehanne-magasinet.)

Jeg har et stort problem med autoriteter. Og da mener jeg ikke sånn, ”Fuck the police, I hate my teacher.”. Jeg mener sånn, ”Jeg respekterer autoriteter så mye at jeg i deres nærvær blir redusert til et sosialt inkompetent lite barn”.

Det er noe med mennesker som ikke føler behov for å verken se deg i øynene eller le av de dårlige vitsene dine som bare gjør at jeg ha deres oppmerksomhet og godkjennelse på alt jeg gjør. Legen min er en sånn person. Det er derfor jeg alltid søker opp symptomene mine på Google, og diagnostiserer meg selv.

Jeg er gravid hver måned, og har kreft omtrent to ganger i halvåret.

Min far er også en sånn person. Jeg har tidligere skrevet om fars konstante og svært autoritære steinfjes, så i ti år gamle Hannes enkle verden hadde far bare to sinnstemninger:

Å se ”trist” i min oldemors begravelse satte derfor i gang alle interne varsellamper om at noe var alvorlig galt.

Det er noe med at når far viser følelser, så vet alle at dette er en jævla seriøs situasjon, som tas på alvor. Til og med når han ler, så er det en liten stemme i underbevisstheten til alle rundt som sier ”Det der! Det må ha vært en ut av proporsjoner bra vits”. Arne Sigbjørnsen sløser ikke bort latter på høne-med-slips-vitser.

Jeg hadde nok ikke begynt å gråte i begravelsen selv, hadde det ikke vært for han. Jeg kjente tross alt ikke oldemor så godt. For meg hadde hun alltid vært en svært gammel person som aldri husket navnet mitt, og som var i overkant opptatt av lefser.

Det kan ha hatt noe å gjøre med at hun var dement.

Min irrasjonelle ærefrykt for mennesker jeg anser som bedre enn meg selv hindrer meg også i hverdagslige sosiale settinger. Jeg har ikke de sosiale egenskapene som trengs for å ha en normal samtale med personer som: sjefen min, folk som er eldre enn meg, politi, ansatte i fancy klesbutikker, og andre med lignende autoritær posisjon. Da kommer bare den kontrollerende indre stemmen som gjør akseptert og vanlig oppførsel helt umulig.

Det at vedkommende har høyere rang enn meg gjør at jeg hele tiden streber etter bekreftelse, og alle samtaler blir preget av det. En gang klarte jeg ved et uhell å si til sjefen min at jeg også likte bandet Toto, og ble fra det øyeblikket av tvunget til å snakke om, høre på og engasjere meg for Toto i alle de 4 årene jeg jobbet der.

Jeg har et ambivalent forhold til Toto den dag i dag.

Nå har jeg vel funnet ut at jeg bare har to valg her i livet. Alternativ én: Jeg kan bli sjef selv. Dette er likevel ganske usannsynlig, da jeg er omtrent like strukturert som dokøen på Hovefestivalen. Derfor må det nesten bli alternativ to: Bli freelancer. Da vil jeg være min egen sjef, og kunne jobbe akkurat når og hvor jeg føler for det. Jeg trenger ikke en gang ta på bukser for å gå på jobb!

For Jostein sin del så bør jeg nok få meg et kontor.

– Hanne

Les også

 • Emily

  Takk for å ha reddet en helvetes kjip dag. ♥

  • Kathrine

   Samme her!

 • http://www.gingerbarn.wordpress.com Rebekka Amanda

  Når kommer neste magasin ut? 😀

 • Maja

  haha. åh<3 du er så fantastisk.
  redda dagen min også 🙂

 • http://naviana.blogg.no/ Navi

  Hehe! Har også et umulig forhold til autoriteter, og vet at min eneste mulighet her i livet er å bli freelancer/selvstendig næringsdrivende 😉

 • Anonym

  autoritær sjur

 • thea

  jeg døøør!

 • Anonym

  Haha, kjenner meg SÅ igjen… De klesbutikk-damene er virkelig skremmende… 😛

 • Nina

  Fantastisk! 😀

 • Thea

  Yeeey, en dag før «vi-savner-hanne»-klubbens tremånedersjubileum, LEVERER DU! (og du lever, var litt bekymret en stund)

  Du skal vite at du ikke er alene om å ha autoritetsskrekk… Jeg går inn i en «pappas-lille-jente»-transe… det er nesten verre, fordi alle voksne mennesker forventer så mye av meg…

 • http://www.lillevold.wordpress.com Helene

  Hahahahhahah!!!! 😀 Du er så utrolig vittig!!!

 • Fan

  Dødsbra – ler så jeg griner…

 • http://www.martheprobare.no Marthe

  Jeg har det også sånn! Værste er nesten hver gang jeg ser en politibil når jeg kjører – da mister jeg evnen til å kjøre bil..

 • http://havavtid.blogg.no Elise

  Du er endelig tilbake! 🙂

 • Tin

  Har savnet innleggene dine veldig. Det er godt å lese dem igjen 🙂
  Håper du har en fin dag!

 • http://www.altordnerseg.no Alt ordner seg

  Hurra! Håper du kommer sterkere tilbake etter eksamen. Kommer det flere magasiner eller?

 • http://www.skippertak.wordpress.com Martha

  aaahaha! fantastisk! kjenner meg veldig igjen i det med å google symptomene. Krysser fingrene for mer!

 • Nora

  Hanne.. du.. lever! o.o Jeg savner deg, men respekterer at du har et liv. Eller vare vil spise, det skjønner jeg godt. Det er bare litt oppmuntrende å lese bloggen din, mens jeg leter etter venner.
  Glad i deg. <3
  – Ensom jente, 15.

 • http://chocolateice.blogg.no Henriette

  Hurra, velkommen tilbake! ;D

 • yes

  Hahaha åh jeg kjenner meg så alt for godt igjen i absolutt alt hahah…trodde jeg hadde en syk lidelse

 • Lilia

  Kjempegøy å lese nytt innlegg, Hanne..! Like morsomt som alltid! Jeg bare lurer på en ting- nå har jeg ventet siden 15. desember på de to magasinene jeg kjøpte fra den ene linken du la ut og har enda ikke fått dem..! Jeg har sendt to mailer til han du sa vi skulle maile hvis vi ikke fikk dem- fikk svar første gangen, men ingenting skjedde likevel. Skal jeg bare glemme dem og slutte å tro at de noensinne kommer da..eller er det fremdeles noe jeg kan gjøre for å få dem? Jeg gledet meg sånn til å lese og å gi bort det ene til ei venninne som også begynte å lese fast da jeg viste henne bloggen din.. 🙂 Håper det fremdeles er håp..! 😉

 • Cathrine T Pettersen

  Ååh, blogg oftere!!!! haha, oppdaterer bloggen din sikkert 3 ganger daglig. Du er så genial:) Setter virkelig ord og tegninger på ting, spot-on.

 • Ronja

  Hei Hanne, digger bloggen din!

  Du må forresten høre Kaja Gunnufsen – Hei Sveis. Av en eller annen grunn tenkte jeg på bloggen din når jeg hørte denne sangen 😛

 • Maiken

  Ler så godt hver gang jeg leser innleggene dine!! 🙂 håper du kommer tilbake ganske fort igjen med et nytt innlegg siden alle dine innlegg og tegninger er bare så morsomme og kjenner meg så igjen! stå på! vil gjerne også ha et nytt tegnehanne-magasin 😉

 • Rakel

  Kjenner meg sånn igjen her! Tegnehanne skuffer ikke!:)

 • Veronica

  Du er genial! Hadde du ikke nevnt Toto, så hadde jeg _aldri_ søkt han opp på YouTube.. Noe som også vil si at jeg _aldri_ hadde funnet teksten på sangen «Africa».. Da ville jeg mumlet på sangen hver gang den kom på radioen, kunnet bare «Aafricaaa!» Ehehh.. Takk for det!

 • Cecilie

  Yey ! Nytt innlegg 😀

 • Marit

  Du har ødelagt bacheloreksamen min! Kom over bloggen din og klarer ikke annet enn å fortsette å lese! Elsker den virkelig! 😀 Stå på! Gleder meg til skikkelig til oppdateringer!

 • gigja

  Hansleif XD

 • Pingback: fine ting no.1 | Hanne vs. life()

 • Joddleif

  Lever du?

 • Linda

  Mere! Mere! 😀

 • Jules

  Over fire mnd siden siste originale innlegg.. Har du gitt deg for godt, eller? Jeg savner deg sånn!:(

 • Christina

  Har ledd meg gjennom bloggen din de siste par dagene, dridløye! Men hvor blir du av? Eksamenstida tatt knekken på deg? 🙂

 • https://tegnemarte.blogg.no Marte Aurora

  Du er genial!

 • Pingback: several charging james freaking Cameron()

 • http://www.jordanshoes-vip.com air jordans

  Som dere ser har magasinet mitt fått strålende kritikker! Nå har nok de fleste av dere som har bestillt det fått det

 • Pingback: they say men and women has an account to enhanse()

 • Pingback: fraud in excess of $5000()

 • Pingback: HDxeNre4oC white cement 3s 9mh8b7LvC | | TelescopePortalTelescopePortal()

 • Pingback: TsAMef chaussure jordan pas cher VgI3RVv1k | Deirdre's World of Original Art()

 • http://amandatm.blogg.no A M A N D A

  Du må blogge snaaaart D:

 • Pingback: 2MrnIlfhhRQ6 jordan 7 retro raptor online vyjsqjMqHzTd | Deirdre's World of Original Art()

 • Lena

  Ikke innlegg siden MAI?! Noe så trist… Publiseres du noen steder? Blader, aviser? Finnes det noe sted man kan lese deg? 😉

 • Anonym

  Ditt fravær smerter meg.. DYPT INN I SJELA HANNE, DYPT INN I SJELA

 • Pingback: CbpbFEIY fire red 5s pcqsMJJ | Deirdre's World of Original Art()

 • Nora

  På tide med et nytt innlegg kanskje plis! 🙂

 • Janne

  Plis, Hanne! Pliiiis legg inn et nytt innlegg snart 😀

 • http://luffyphotography.blogspot.com Luffy Photography

  du er så sjukt flink ^-^

 • Anonym

  Herregud, jeg ler så jeg griner!:’D kunne bare ønske du blogget litt oftere…

 • http://amandatm.blogg.no A M A N D A

  Når kommer nytt innlegg?! D:

 • Pingback: these rodents with an innate catch within pops an circadian clock ple()

 • Pingback: using the wellknown()

 • Pingback: nothing's more unpleasant for an aging movie star than to obtain thei()

 • Pingback: To kiosk my emotional road blocks you are likely to happen()

 • Pingback: DNrkk554 jordan 5 fire red ooY3Z3c - Friends Tunes BD()

 • Linda

  Venter på nytt innlegg…

 • Pingback: 4qSawa fire red 5s Ul3fLD | North East Custom()

 • Maya Maria

  COMO’N!!

 • http://www.tinahk.blogg.no Tina

  Drit bra blogg!! Blogge litt oftere kansje? 🙂

 • Nora

  Lever du?

 • Sara

  JEG SAVNER TEGNEHANNE!!

 • Ines

  Hei. Jeg kom over bloggen din på slump. Kjempemorsom. Du har et skarpt blikk og penn og jeg har ikke ledd slik på en stund. Stå på! Gleder meg til å følge et talent i utvikling:)

 • Emma

  ahahahhahahah drit fett!!

  check out my jewellery on https://www.facebook.com/EmyBijoux7

 • http://ganzie.net/ Stina

  Jeg liker ikke å mase, men nye innlegg snart? Jeg trenger min TegneHanne-dose:)

 • Anonym

  HANNE BLOGG MER!!!

 • http://julienbrightsidesart.blogspot.com/ Julien Brightside

  Dette fikk meg til å le noe veldig.

 • Marit

  Håper ikke du har sluttet Hanne! Håper på nye innlegg snart:)

 • http://fortell.wordpress.com/ Rimel

  Freelancer, ja det er veien. Ikke la noen bosse over deg. Det spiser kreativiteten 😛

 • linn

  Unnskyld meg, men jeg HATER libresse-reklamen på siden din. Drn er i veien her som libresse ellers er…..

 • Christine

  Kjære fine tegnehanne!
  Håper du kan komme med flere innlegg. Kom tilfeldigvis over bloggen din i sommer og det er jeg veldig glad for. Du har en fantastisk humor og noen ganger ler jeg så jeg griner! Jeg og en kompis går rundt og sier «Hanne-fraser» hele tiden (nesten hvertfall..) 🙂
  Så(!) skal ikke mase mer enn det, men som sagt så håper jeg ikke du har gitt opp bloggen helt.

  Stor klem fra Hanne-fan 🙂

 • http://www.thegrandproject.blogspot.com renate

  hihi!!! freakin´fantastic!!!! burde få deg en sånn twitter app. Nå må jeg jo dele deg på gamlemåten! du er way to good til ikke å deles. Så skaff deg en sånn twittergreie, om du ikke allerede har det da og jeg er stupid:) god helg! og keep up the good work:) saved my day!

 • Sara

  Vær….så….snill…… Kan du ikke lage et innlegg til? Ikke for å mase, men jeg oppdaget siden din for en god stund siden, og leste – selvfølgelig – alle de tidligere innleggene dine…. Siden du la ut det siste innlegget har jeg rukket å gå igjennom ALLE innleggene dine….2 ganger til. Så, før jeg starter på min fjerde gjennomgang av tegnehanne.no, vil jeg bare si at jeg virkelig håper du kommer til å legge ut flere poster.
  Stooooor klem fra Psyko Fan 🙂

 • http://refinansieringavkredittkort.webs.com/ Beate

  Du får meg til å le! 😀

 • Alba

  Har du daua Hanne? Når komme neste innlegg? :))))))

 • Torunn

  Hanne, jeg synes at tegnestilen din, og måten du konstruerer historiene dine likner VELDIG på talentfulle «Hyperbole and a Half» sin blogg. Kansje du burde oppgi henne som inspirasjonskilde?
  Din blogg har litt for mange likheter etter min mening.

  • T

   Stilen ligner også veldig på 91 Stomperud, samtlige barnebøker jeg har lest, og noe greier en kompis av meg tegnet/skrev på barneskolen. Få med de også 😉

 • Camilla

  Hei! 🙂 Oppdaget bloggen din etter jeg kom over «arbeidslivet» og de andre innleggene på Aftenposten. For å si det sånn så har jeg i løpet av den siste uka lest alt du har lagt ut her på bloggen de siste årene! Og det sier vel egentlig sitt 😛 Digger historiene, tegningene og humoren din! Håper å se mer her eller på Aftenposten framover *krysser fingrene* Stå på;-) Hilsen ny leser:-)

 • Andrea

  Kan du ikke være så snill å poste mer her også? jeg savner deg sånn. Hilsen en kjempe stoor fan

 • http://belindajakobsen.com Belinda Jakobsen

  Denne bloggen mååå oppdateres, nå har jeg lest hele så mange ganger at jeg kan den utenat. Come baaaack 😀

 • Anonym

  BLOGG DAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Lise

  Er jeg den eneste som aldri fikk TegneHanne-bladet? Fikk heller aldri noe mer svar i fra selskapet som sendte det ut, eller pengene tilbake….

 • http://www.tinahk.blogg.no Tina

  Du er veldig morsom, det skal du ha <33
  Men å blogge litt oftere hadde vært bra <33

 • http://www.tinahk.blogg.no Tina

  Du er veldig morsom, det skal du ha,
  Men å blogge litt oftere hadde vært bra <33

 • http://www.tinahk.blogg.no Nathalie

  Er enig med Tina <33
  Hu har et poeng <33
  Dette er bare et råd :
  Blogg oftere,
  Og du vil
  Bli belønnet <33
  Altså, du får flere lesere,
  Og flere fine kommentarer <33
  Og jeg slipper å kjede meg xD <33

 • Monica

  Her Hanne! Jeg eeeeeeeeeelsker bloggen din! Herregud, jeg ler så jeg griner! Har sniklest på jobb i dag og prøvd å holde latteren inne, men da har jeg egentlig hørt ut som jeg gråter og har fått mange bekymrede blikk. Du er fantastisk flink. Har lagt deg til leselisten min 🙂 hilsen Monica

 • http://www.tinahk.blogg.no T..

  Blogge litt oftere? 🙂 <33

  • http://L26Q07de Tracy

   I thank you humbly for sharnig your wisdom JJWY

 • http://beate.blog.com/ Beate

  Du er helt sjef! Hehe, ler hver gang jeg er innom.

 • Savn :'(

  Nå har du postet 3 innlegg i hele 2013, og det er bare litt over en måned igjen… Jeg savner deg! Kan du være så snill å poste noe, om så bare en «jeg slutter» post. Da slipper jeg å bli så skuffet når jeg kommer inn å det ikke er noe nytt… Vet er er nesten et halvt år siden forrige post, men lever i håp! 😉 ✌️

 • Hanne

  Savner tegningene dine.. Håper du kommer med noe nytt snart, venter i spenning.

 • Linn

  Du gjorde hverdagen min morsommere, savner tegneseriene dine!! Har du gitt deg for godt eller??

  • http://M1x9XaNbbo Doc

   2012/02/27 at 6:07 pm I would like to express acetppiarion to the writer for bailing me out of this particular trouble. Just after checking throughout the the web and coming across things that were not productive, I thought my entire life was done. Living devoid of the approaches to the problems you’ve solved all through your short article is a critical case, as well as the ones which could have badly affected my entire career if I had not noticed your web page. Your main expertise and kindness in controlling every aspect was crucial. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t discovered such a thing like this. I can also at this time look ahead to my future. Thank you so much for this professional and amazing help. I will not hesitate to refer the blog to anyone who desires recommendations about this subject.

  • http://QNrd7uXw Yossuf

   2012/02/27 at 6:09 am Admiring the hard work you put into your site and detailed ioitrmaofnn you present. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material. Great read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 • Silje

  Jeg ler meg ihjel og elsker inleggene dine hver gang jeg titter innom siden din! Håper på at du får mer inspirasjon og tid til å legge ut mer 😀

 • Rikke

  Hahaha, kjenner meg så sykt igjen!

 • http://www.tinahk.blogg.no Håpet

  Jeg håper, drømmer,
  Og vil gjerne se,
  Flere innlegg,
  Kan du regne
  Med, for alle,
  Alle vil like det 😉 <3

 • Tove

  Nå er det vel på tide at denne bloggen legges ned? Når det kommer maks 3 innlegg i året så kan du like greit la vær, eller skriv et avsluttende innlegg og la den «hvile i fred». Du (hanne) lager jo fremdeles serier, men utgir dem et annet sted og det er tydelig at begge deler blir for mye for deg.
  Konsentrer deg om stripen din og legg ned bloggen. For din egen og alle andres skyld (som noen påpeker, de blir skuffet når de sjekker bloggen din uke etter uke og det «aldri» kommer nye innlegg. Jeg var innpå bloggen din mye til å begynne med, nå er jeg innom hver 3 mnd bare for å se om noe nytt har kommet.
  Synd og trist, men bedre at bloggen legges ned enn at du «holder avstand» fra den og dermed indirekte dine lesere.

 • http://www.tinahk.blogg.no Hø? ?_?

  Hvor er den andre siden Hanne legger ut ting? 😮 Følger ikke med xD

 • http://www.egedenne.com egedenne

  Hei 🙂 Her er en liten nyttårsgave fra meg 🙂

  http://www.egedenne.com/2013/12/norwegian-blogs-are-more-than-just.html

 • http://helvetesbarna.blogg.no/ Helvetesbarna

  Hake,hake,hake

 • Hanna

  Å, Hanne. Jeg får vondt i sjelen, rumpa og blindtarmen av at du ikke blogger mer.

 • Maren

  For en fantastisk blogg. Jeg lo høyt, her jeg sitter energiløsgravid, snørrete og stakkarslig! 😀

 • http://www.anastassiadach.blogg.no anastasi

  hahaha, fantastisk! De google symptomene, det er såå meg! Hahahha, er også alltid gravid og har både det ene og det andre! Hahaha 😀

 • http://moldvarp.wordpress.com Ingvild

  Hahaha, fantastisk! Elskar stripene dine, Hanne! Du tek alt så perfekt på kornet. Gler meg til meir!

 • http://sykepleier.blogg.no Sykepleier Ann

  Hahaha. Tror jeg må kjøpe magasinet ditt. Så glad for at jeg har oppdaget bloggen din. Takket være aftenposten det da. Du er fantastisk, stå på videre!

 • Anonym

  UTROLIG!!!

 • Berit Hafstad

  Utrolig bra!!!

 • SåSkuffet

  Hei Hanne-

  Jeg er så skuffet over at det ikke er kommet noe nytt på flere måneder. Hadde stor glede ca humoren din… Eneste jeg ser fra deg nå er på Aftenposten :O
  Hvis du har avsluttet bloggen bør du annonsere det, slik at vi ikke trenger å sjekke bloggen mer 🙁

  Hilsen skuffet Fan

 • Carina Leite

  Savner at du oppdaterer her.. Refresher hele tiden, på aftenbladet og på bloggen her.. Tror du har glemt oss av..

 • http://www.equestrienne.blogg.no Madeleine

  Hihi, veldig morsomt, og gjenkjennelig! Ha en god dag!

 • Jenny

  kva har skjedd?he du slutta å blogga? please ikkje slutt! savne dei faste innleggane dine! savne humoren din hanne! please lag fleire innleg snart!! 😀

 • Heidi

  Hanne, du er best!! 😀
  Hilsen sykepleierstudent Heidi som var på hjertesengeposten i vinter! Savner dere mye :-**

 • Maylen

  Haha jeg kjenner meg så sykt igjen. Har også et spesielt forhold til autoriteter og skylder på min far 😛 Jeg respekterer autoriteter for mye så jeg tar alt de sier for god fisk. Eks pappa som sa når han stod i dusjen og skulle vaske ørene bikket han hodet på siden så vannet rant inn ene siden og ut på det andre øret… » åja jaja ………………hei…vent litt»

 • Loop

  Haha, du må legg ut mer! Digga bloggen din!! =3

 • Sunni

  Etter å ha brukt hele ettermiddagen på å lese gjennom SAMTLIGE av dine bloggposter kan eg konkludere følgende: 1. Du er veldig morsom. 2. Jeg kommer definitivt til å fortsette å lese bloggen din 3. Jeg føler meg litt tom innvendig nå som jeg har lest alt og er nødt til å vente på neste blogginnlegg slik som alle andre. Hva jeg skal bruke resten av dagen på aner jeg ikke.

 • http://www.premiumguides.net/fifa-ultimate-team-coins/ Kent

  Veldig spennende å følge bloggen din! Bra som alltid!

 • Anonym

  Du er RÅ…. som å se meg!

 • http://www.relationshipsday.com.au/BTX/Leather-Ugg-Style-Boots-09483.shtml Leather Ugg Style Boots

  so as to rejoice in obtainable in this fresh inescapable fact weekend, oct 26 on 17 to 24 sq,rectangular Nenni was planning a unique festival from music, styles and screen that one could writers and singers and creative folks who suffer from made moves related to ANGELO a true should certainly.
  Leather Ugg Style Boots http://www.relationshipsday.com.au/BTX/Leather-Ugg-Style-Boots-09483.shtml

 • http://anabolika.gq http://anabolika.gq

  I like what you guys are up too. Such clever work and reporting! Keep up the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my website :).

 • http://anabolika.gq http://anabolika.gq

  Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.

 • http://obrobkametali.ml http://obrobkametali.gq

  I was examining some of your blog posts on this site and I think this site is real informative! Keep posting.

 • http://obrobkametali.ga http://obrobkametali.cf

  I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this website. Thanks, I will try and check back more frequently. How frequently you update your web site?

 • http://dietasparaperderpeso.tk http://dietasparaperderpeso.tk

  Very interesting info!Perfect just what I was looking for!

 • http://dietasparaperderpeso.ga http://dietasparaperderpeso.ga

  I really enjoy looking through on this website , it has got wonderful blog posts. «Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.» by Rudyard Kipling.

 • http://dietasparaperderpeso.ml http://dietasparaperderpeso.ml

  Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

 • http://dietasparaperderpeso.tk http://dietasparaperderpeso.tk

  I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You’re incredible! Thanks!

 • http://dietasparaperderpeso.ga http://dietasparaperderpeso.ga

  Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.

 • http://dietasparaperderpeso.ml http://dietasparaperderpeso.ml

  Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is excellent blog. An excellent read. I will certainly be back.

 • http://echoesandreflections.org/Christian-Louboutin-Flats.html http://echoesandreflections.org/Christian-Louboutin-Flats.html
 • http://dietasparaperderpeso.gq http://dietasparaperderpeso.gq

  F*ckin’ remarkable issues here. I am very glad to peer your post. Thanks a lot and i am taking a look ahead to contact you. Will you please drop me a e-mail?

 • http://dietasparaperderpeso.cf http://dietasparaperderpeso.cf

  I gotta favorite this internet site it seems very useful very helpful

 • http://abnehmentabletten.tk http://abnehmentabletten.tk

  Utterly indited articles, Really enjoyed examining.

 • http://abnehmentabletten.tk http://abnehmentabletten.tk

  Somebody necessarily assist to make critically articles I’d state. That is the first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the research you made to make this actual publish amazing. Excellent task!