Å være samboer.

Etter at jeg kom hjem fra utveksling bestemte Jostein og jeg at vi var klare for å flytte sammen. Dette var et stort steg, da ingen av oss har bodd sammen med kjærester før, og vi ikke har peiling på hvordan vi skal gjøre det. Ingen av oss kan lage middager som overstiger vanskelighetsgraden av spagetti og kjøttdeig, og vi har ikke kjøpt inn en eneste grønnsak siden vi flyttet hit, så sjansen for at vi begge får alvorlige mangelsykdommer og totalt neglisjerer kroppene våre er i stor grad til stede.

På en annen side så har jeg gjort  mange flere voksen-ting enn jeg pleier i det siste. Her om dagen kjøpte jeg til og med blomster!! Som jeg skulle ha til pynt! La meg illustrere hvor voksen jeg følte meg da:

I tillegg til drastisk modning, så har det å flytte sammen gjort at vi er tvunget til å bli bedre kjent med hverandre. Det syns jeg har gått kjempefint.

Jeg skal nå gjøre alt for at det ikke utvikler seg i denne retningen:

For skal jeg tro alle sitcoms jeg noen gang har sett, så er det helt uunngåelig at jeg vil begynne å se på Jostein som det verste som har skjedd meg, og at mine verdier og hobbyer automatisk vil bli det motsatte av hans.

Hvis det er én ting jeg umiddelbart tenker kan komme mellom oss, så må det være mitt forhold til mat. For mens jeg ser på å spise som en av mine favoritt ting å gjøre, så spiser Jostein utelukkende for å overleve. Jeg mistenker at denne fundamentale forskjellen mellom oss gjør at vi både lever, tenker og vurderer ting helt ulikt.

Jeg vet ikke helt hvor denne esktreme fetisjeringen av mat kommer fra, men jeg vet at det ikke kommer til å forsvinne med det første. Jeg skulle ønske jeg kunne kutte ut kjøtt for miljøet, eller spist sunt for å føle meg bedre, men jeg klarer det ikke. Jeg slutter ikke å spise før noen andre tar maten av bordet.

 

Det var en dame som la ut dette bildet på facebook her om dagen:

Jeg kunne ikke relatere til det i det hele tatt. Jeg kunne like så godt lest hieroglyfer.

Og en annen ting som kanskje kan bli et problem: Jeg tror min fysiske styrke kom litt som en overraskelse på Jostein. Og da mener jeg en sånn type overraskelse som å få bilde av en penis på snapchat, eller at noen har drept katten din mens du sov.

Jeg har lest at gutter underbevisst velger partner ut i fra faktorer som bryststørrelse, hoftebredde og generelt ting som kan være indikatorer på at vedkommende er i stand til bære frem hans avkom. I så fall tror jeg kanskje at jeg ødela alle sjanser på at han noen gang vil tørre å produsere et barn sammen med meg, i fare for at mine patetiske bicepser ikke vil takle vekten av en baby, og at den vil falle i bakken og dø. Jostein måtte nemlig være vitne til at jeg skulle bære en pose med ved fra butikken og to kvartaler hjem til vår bygård.

Det endte med at jeg mistet den i trappen på vei opp til leiligheten, og jeg vet ikke hvem som var mest skuffet: meg selv, eller Josteins primitive instinkter. Mest sannsynlig meg selv.

PS: Jeg klarer kanskje ikke bære en pakke ved 200 meter, men jeg var faktisk med og bygde åtte Ikea-møbler! Gjorde bare feil 4 ganger og ødela bare én hel møbel.

 

– Hanne

 

 

139 kommentarer til “Å være samboer.”

 1. Sara

  HHHAHAHHAHA; som alltid. Savna deg! Herlig at dere har flyttet sammen, du er så voksen som man kan bli i følge meg nå!

  Svar
 2. Kristin

  Det går så bra så! Dere kommer til å ha det fantastisk sammen 😀
  Men om noe irriterer dere, så ta det opp med hverandre!
  Det er det som skjer i tv-serier, de snakker ikke med hverandre :O
  Lykke til!

  Svar
 3. Marit

  Du er og blir beviset på at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves!

  Gang på gang tar du ting så ekstremt på kornet!

  Svar
 4. Monkis

  Hurra! Endelig er Hanne tilbake! Lykke til med samboerskapet. Trenger du mattips (eller vil inspirere Jostein til å like å lage mat) så be han ta en titt på matmedmonkis.com. Ingen kan motstå en søt liten apebamse som lager mat :)

  Monkis

  Svar
  • Mjmanojmmj

   I think he doesn’t mean that Cameron created the world of the movie for the very first time, he just means that he made it . of here is a part of adetnvisirg and promotion but it’s not lye

   Svar
  • Yolima

   Awweh, your nephew is abutlsoely gorgeous! Such lovely expressions you’ve managed to catch there. (: Also – hope you can sort the problems with your computer soon!

   Svar
  • Mariana

   not conspiracy teorhy. These are FACTS. USA financed Hiltler ALL ALONG. Before, During and After. It was good business for them. Just like it’s good business just like it’s good business for Donald Rumsfeld to give nuclear bombs to Norht Korea or finance Ben Laden. You are just naive Tamir.

   Svar
 5. k.

  gratulerer med det store steget dere har tatt! det ornder seg sikkert, dere får velge ut et par voksen-ting dere må lære dere/ta ansvar for, så slipper den andre å tenke på akkurat den tingen. jeg feks vasker aldri kjøkkenet fordi jeg er redd maten etter jeg er ferdig å spise, men jeg vasker do og legger sammen baby-klær som bare det! samarbeid azzz!

  Svar
 6. Ingeborg

  Aaah for et fantastisk innlegg! Kjenner meg igjen i ALT! Jeg skal umiddelbart sende dette til kjæresten min, som etter planen blir samboeren min om et halvt år.

  Svar
 7. Gry

  Hurra, Tegnehanne er tilbake!! Wohoo!! * hopper opp og ned og klapper i hendene

  Svar
 8. Ina

  Gud, som jeg har savnet de fantastisk-latterfulle-blogg-komistripene dine. Selv om du har fått deg kjæreste og ikke minst samboer så er det en hel drøss som savner deg i den virtuelle verden, jeg føler meg underprioritert. prikkprikk. Neida, joda, neida. Håper du oppdaterer oftere framover, folk trenger humoren din i en aldri så trist og grå hverdag.

  Hanne, jeg digger deg! Klem fra finnmark.

  Svar
 9. Karina

  Så godt å ha deg tilbake :)

  Du har offesielt reddet dagen min! Meldte meg opp som privatist i dag som resulterte i et panikkanfall som har amputert dagen min. Dette var det jeg trengte! Nå skal jeg gå og ta oppvasken til samboeren min av kjøkkenbenken og sette den i oppvaskmaskina 😉

  GO HANNE!

  Svar
 10. Cesilie

  ER så deilig å se deg tilbake, Hanne! =D
  Også gleder eg meg EKSTREMT til blad nr 2 kommer ut! Nr 1 var legendarisk 😉

  Svar
 11. Synne

  Oi, er du tilbake i Norge allerede? Velkommen hjem og gratulerer med samboerskapet! Jeg krysser fingrene for at dere begge kommer levende fra det.

  Svar
 12. Dragefisk -En tegneserieblogg

  Endelig! Jeg trodde du hadde sluttet å blogge! Endte med at jeg opprettet min egen tegneserieblogg av ren kjedsomhet. Men det ble liksom ikke det samme, siden jeg vet hvordan stripene ender på forhånd :/ Men uansett: Tommel opp ganger tusen for at du er tilbake!

  Svar
 13. ingen vet om denne bloggen

  elsket bildet der nrk-repporteren meldte om knivstikkinga. fikk bare med en gang siri lill mannes eller hvem det nå er som alltid snakker sånn, i hodet med en gang. dsjiiinius. lykke til med samboerskapet!

  Svar
 14. Tonje W Olsen

  Jeg syntes det er litt bekymringsverdig at naboen din et gift med et barn. Trodde ikke det var lov. Dette åpner jo for en verden av muligheter!

  Svar
  • Maria

   Jeg tenkte på akkurat det samme. Det kan til og med se ut til at naboen er gift med flere barn. Bekymringsverdig.

   Svar
  • Kendra

   pay close attention to the way they act next time you are aronud them, try and figure out if there is any thing you do that annoys them or makes awkward situations. maybe they just hang out with you at school because they dont want to be rude, but dont invite you to go do stuff because you do weird things, things you might not thing are weird but might to them. that would be my best guesssome tips to hang out with friends,1. dont always talk about 1 thing, for example, if you like cars, dont go up to them and start talking about cars, then keep talking about cars, then talk about cars some more its nice to be able to talk about it if it comes up in conversation, but dont over do it 2.( not to brag, but this is something i have mastered) always be cool with everything, if your friends want to listen to rap but you like country, listen to rap for a little while if you want to see movie A but your friends want to see movie B, go see movie B and dont just do things they want to do, get involved, you might enjoy it. for example, my friend loves football, and i use to hate it, well instead of him always being busy watching football and not being able to hang out, i decided to watch football with him, now i actually look forward to game day and its time i get to spend with friends. however dont go overboard and do stupid shat like drugs or drink and drive. you dont need those kind of friends.3. dont go extreme on anything, this kind of combines the other 2 tips, but for example, if you are goth or punk of gay or something else like that, they might not want to be seen with you areund, kinda creepy ( and dont get offended ppl, im not waying anything bad about goth gay people, just saying limit yourself.)4. if you know of stuff they like to do, invite them over and have fun, for eg, guitar hero, if they like to play guitar hero, just call them up and be like, hey man want to play some guitar hero

   Svar
 15. UnniC

  Hahaha! Endelig er du tilbake! Jeg leste innlegget ditt da jeg hadde lagt meg, og jeg vekket kjæresten min fordi jeg lo så høyt.. Hehe, men det var verdt det!

  Go Hanne!

  Svar
 16. Maria S.

  Haha, fantastisk, sitter her og råtner på Universitetsbiblioteket, og det var mye kjekkere å lese ditt nye blogginnlegg enn å skrive på oppgave :)
  Hilsen Maria S.

  Svar
 17. Anett`n

  HAHAHAHAHA oooh the joy med samboere 😀 Gotta love it! Flott å se deg tilbake, like morsom som alltid. U ROCK!

  Svar
 18. Randi

  For noen herlige livsbetraktninger… og det stemmer så godt med realitetene. Bak humoren! For en evne du har, må bare beundre deg!

  Svar
 19. Mathilde :)

  Jeg ble samboer for et halvt år siden og kjenner meg veldig igjen. Dette innlegget passet veldig bra siden jeg akkurat jublet inni meg fordi han endelig kom seg ut av huset.

  Svar
 20. Xueqi

  Er naboen din gift med barn? Eller er gift, med barn?

  Morsomt innlegg! :)

  Svar
 21. Morten Båtbukt

  Strålende morsomt. Fikk denne linken fra min kjære mens jeg sov, så dette var det første jeg leste i dag. Utmerket start på dagen!

  Nå som du har blitt samboer er du moden for denne (om du ikke allerede har sett den):
  http://forum.babyporten.no/archive/index.php/t-17945.html

  P.S. Den er aller morsomst når «guttene» i herreavdelingen leser den opp, men det er noen år siden så det er ikke sikkert det er så lett å finne den igjen der :p

  Svar
 22. Anonym

  Jeg dig, dig, digger at du er tilbake! Jeg lurer på hva du gjør når du finner ut at han ikke vrenger sokkene før de legges til vask…. Alle men har denne missing linken vettu!!! Be prepared!

  Svar
 23. Heidi

  Yay! :) Du er tilbake.
  Nå er helgen reddet – Det samme blir helgen til min søster. *sende SMS med en gang*
  God helg, Hanne! :)

  -Heidi

  Svar
 24. Ingrid with hat

  Her i gården (hybelen) er det den med mest muskler (ikke meg) som bærer posene hjem fra butikken – da føler han seg mandig og jeg slipper å dø på veien. Det funker fint for oss begge. Jeg holdt på å dø den gangen han var borte hele dagen og jeg måtte kjøpe mel på butikken. Kjøpte selvfølgelig fire ganger så mye som jeg trengte, så jeg dro på 20 kilo mel og sukker i et IKEA-nett 400 meter. Det tok meg omtrent en halvtime pluss pauser. Da jeg kom hjem slapp jeg fra meg nettet rett innenfor døra og bestemte meg for at jeg var alt for sliten til å gjøre noe resten av dagen.

  Svar
 25. Lovise Skogeng

  Hei Hanne! Jeg fikk Tegnehanne-bladet i posten for en ukes tid siden, og jeg må si at jeg synes det var HELT FANTASTISK! Jeg lo så jeg nesten tisset på meg og samboerne mine trodde jeg var blitt gal.
  Tusen takk for en kjempemorsom opplevelse og en genial blogg! 😀

  Svar
 26. Othelie

  Nå ble jeg faktisk skikkelig glad på dine vegne! Og jeg som trodde at du bare hadde funnet opp Jostein :)

  Svar
 27. Eira

  Du kan tenke deg så glad eg vart når eg såg at du hadde laget nytt innlegg. :)
  Elsker bloggen din!
  Har savnet dette…:)

  Svar
 28. Siv

  Haha herlig!!! 😀 Håper du kommer med flere blader, det første var genialt!!

  Svar
  • Rosenilda

   Hey Vernon,Lets get a game of COD-WAW some time, maybe me and you can find Moyles hiding sehewmore with his sniper rifleBeen searching everywhere for your gamertag loads of people say what it isAdd me alant2103

   Svar
  • Vladimir

   Appreciating the persistence you put into your site and dlteiaed information you present. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Excellent read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

   Svar
 29. Deprimert Fuglerotte

  ENDELIG!!!!!!!!!! Fikk sjokk når jeg gikk innom her atter en gang for å finne et nytt innlegg!
  Blir det et halvt år til neste da?

  Svar
 30. marthe

  Å herre.
  Når mannen sover, guttungen sover, kjøkkenet ser ut som USA har prøvd en ny type atombombe og den eneste kanalen som funker er TLC (ikke fordi fjernkontrollen er ødelagt, men fordi jeg ikke gidder å hente den) og jeg må se The ultimate shopper (skyt meg), er det godt å komme inn her og le seg fillete. jeg simpelthen elsker tegningene dine. Kan vi ikke bare si det sånn at du lager bok, ala Pondus? Sånn bare for å stresse deg litt? Herreguuuuud jeg ler fremdeles!

  Svar
  • Sairtarzan

   November 7, 2011 – 11:15 am Honestly,I haven’t even see those. It’s the 90 second TV ads that are rellay compelling (Daniel Lee, Dad ads). They tell a more cohesive story about the Google ecosystem but the messaging is confusing because it uses Chrome as the foundation. Makes sense to use Google+ that way but, hey, I’m just an editor of a blog so what do I know?!Take care.

   Svar
  • Loque

   he is absolutely crocert on the statement that both the game and the movie are good without 3D, however 3D is more of the icing on the cake.GREAT movie and an awesome game. I enjoy both and will without a doubt by the DVD when ever it comes out.

   Svar
 31. Agnete

  Ville bare si at denne bloggen er helt fantastisk! Nå har jeg vært oppe til 05.00 og lest! Fantastisk 😀

  Svar
 32. ByjentepåBryne(snartiSandnes,ikkeatdeternobedre)

  Skal love deg at det er enda en dimmensjon på det å bli voksen, heldigvis… De blir bare skumlere og skumlere etterhvert og verre og verre å droppe ut av! Inntil videre siterer jeg hare i Flukten fra Dyreskogen «Ikkje få panikk, ikkje få panikk!!»

  Svar
 33. Hanne

  Herlig innlegg! Så godt at du har funnet tegnelysten igjen, kjempe gøy å lese et nytt innlegg nå! Har gleder meg lenge! :)

  Lykke til som nybakte samboere! Det er spennende og koselige tider i vente <3

  Svar
  • Bayu

   Unquestionably believe that which you sttaed. Your favorite reason seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

   Svar
 34. Linnea

  Haha, fyfaen ler meg ihjel av tegningene dine. Så sykt morsomt!! Haha, er som å se meg og min samboer.. Skal følge din blogg videre! 😀

  Svar
 35. Juliane

  Jippi! Endelig tilbake!! Btw, hvis du følte deg voksen når du kjøpte blomster har du tydeligvis ikke kjøpt støvsugerposer enda… 😉

  Svar
 36. Henning

  Stusser litt over at naboen din er gift med barn. Må man ikke være 18 for å gifte seg i Norge?

  Svar
 37. Anonym

  Hahahaha! Nå skal jeg rett i på Facebook å sende dette innlegget til kjæresten min! Kanskje han endelig skjønner hvorfor det å bli samboere kan utvikle seg til kjæreste-mord…

  Svar
 38. Ditt navn

  Noen stalker spørsmål 😀
  Hvor lenge har du kjent Jostein, hvor lenge var dere sammen før dere ble samboere?

  Svar
  • Erica

   January 10, 2012 – 7:10 pm You should sign up one to sercue your brand name in Google Plus.But i been following mashable for sometime and lot of bad feed back that Google Plus Business Page do not influence much as facebook fan page and yet not much business success in using Google Plus.

   Svar
  • Marbin

   How adorable!!Do you use an etrxenal hard drive for storing photos? It helps free up the computer quite a lot, and is cheaper than upgrading the computer. I got a 1 TB for less than $100.

   Svar
 39. Anonym

  Har vært gift i 40 år t sommern og kan bare si at humoren kommer til å berge dere. Bare husk å snakk om alvorlige krangler med humoren først :O) Blir så glad av å følge deg ;O))))))))

  Svar
 40. JMD

  Har du en nabo som er gift med barn? DET er pedofili, du burde melde ifra til Barneværnet!

  😉

  Svar
 41. Ingeborg

  Søren altså! Du skriver så bra og tegningene får meg til å le rett ut… Og i kveld var det dumt å gå inn på bloggen din for jeg har sagt til romkameraten min at jeg ikke kan drikke vin eller gjøre noe som helst sosialt og hyggelig sammen fordi jeg er «dårlig». Når han hører gjennom døra at jeg sitter og råler her inne kommer han til å skjønne at jeg valgte dataen foran ham… Ikke noe mere Hanne for meg når jeg har hemmelig kvalitetstid antar jeg… Neida! Ny post snart? 😀 Gleder meg!

  Svar
 42. Ingvild

  Betryggende å se at andre har samme forhold til mat som meg. Skjønner ikke hvordan folk klarer å slutte å spise når det står mat foran dem?

  Svar
 43. Moncler Outlet

  Photography Equipment: Essential Photography EquipmentsAnyone who is involved in the profession of photography prefers to get professional Photography Equipment.These equipments vary depending upon the subject that the photographer chooses. Photography equipment for weddings may differ from photography equipment for landscapes. Basic equipment remains the same. However, the photographer will have to build their own accessories according to the type of photography chosen.Some of the popular and g

  Svar
 44. Sykepleier Ann

  Tror du og din samboer kommer til å få det fint jeg 😀
  Helt fantastisk bra, sitter her og humrer for meg selv. Kjenner meg vel kanskje litt igjen også.
  Følg gjerne med på bloggen min! 😀

  Svar
 45. vibram uk

  This guys has surpased everybody in boxing. LOLI think he does not even remember most of his fights.Jones is going to put Page on his back more than Evans did and possibly be the first guy to finish Rampage in the UFC.Quinton needs to learn some new tricks,trx p3, Fast." when the little devil on your left is going "hey, it’s just one cookie".*Drink at least a gallon of water a day*The key to this diet is using your bodyfat as energy,http://www.trxforcekit.co.uk/, so whatever is st

  Svar
 46. transx.eu

  Good response in return of this query with solid arguments and telling the whole thing about that.

  Svar
 47. http://anabolika.gq

  certainly like your web site however you need to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to inform the truth on the other hand I will certainly come again again.

  Svar
 48. http://dietasparaperderpeso.ga

  We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site offered us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

  Svar
 49. http://dietasparaperderpeso.ga

  I have recently started a blog, the information you offer on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. «Cultivation to the mind is as necessary as food to the body.» by Marcus Tullius Cicero.

  Svar
 50. http://dietasparaperderpeso.ml

  My husband and i have been now more than happy that Albert could finish off his studies while using the precious recommendations he received when using the web site. It is now and again perplexing to just choose to be making a gift of thoughts which often others have been selling. We fully grasp we’ve got you to appreciate because of that. The type of explanations you’ve made, the straightforward website menu, the relationships your site make it easier to create – it’s got mostly remarkable, and it is facilitating our son and us feel that that concept is thrilling, which is highly essential. Thanks for the whole lot!

  Svar
 51. http://dietasparaperderpeso.cf

  Definitely believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

  Svar
 52. http://abnehmentabletten.tk

  I’ve recently started a site, the info you offer on this site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. «Cultivation to the mind is as necessary as food to the body.» by Marcus Tullius Cicero.

  Svar
 53. http://dietasparaperderpeso.cf

  Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such fantastic info being shared freely out there.

  Svar

Legg igjen en kommentar

 • (vil ikke bli publisert)