Å være samboer.

01/31/2013

Etter at jeg kom hjem fra utveksling bestemte Jostein og jeg at vi var klare for å flytte sammen. Dette var et stort steg, da ingen av oss har bodd sammen med kjærester før, og vi ikke har peiling på hvordan vi skal gjøre det. Ingen av oss kan lage middager som overstiger vanskelighetsgraden av spagetti og kjøttdeig, og vi har ikke kjøpt inn en eneste grønnsak siden vi flyttet hit, så sjansen for at vi begge får alvorlige mangelsykdommer og totalt neglisjerer kroppene våre er i stor grad til stede.

På en annen side så har jeg gjort  mange flere voksen-ting enn jeg pleier i det siste. Her om dagen kjøpte jeg til og med blomster!! Som jeg skulle ha til pynt! La meg illustrere hvor voksen jeg følte meg da:

I tillegg til drastisk modning, så har det å flytte sammen gjort at vi er tvunget til å bli bedre kjent med hverandre. Det syns jeg har gått kjempefint.

Jeg skal nå gjøre alt for at det ikke utvikler seg i denne retningen:

For skal jeg tro alle sitcoms jeg noen gang har sett, så er det helt uunngåelig at jeg vil begynne å se på Jostein som det verste som har skjedd meg, og at mine verdier og hobbyer automatisk vil bli det motsatte av hans.

Hvis det er én ting jeg umiddelbart tenker kan komme mellom oss, så må det være mitt forhold til mat. For mens jeg ser på å spise som en av mine favoritt ting å gjøre, så spiser Jostein utelukkende for å overleve. Jeg mistenker at denne fundamentale forskjellen mellom oss gjør at vi både lever, tenker og vurderer ting helt ulikt.

Jeg vet ikke helt hvor denne esktreme fetisjeringen av mat kommer fra, men jeg vet at det ikke kommer til å forsvinne med det første. Jeg skulle ønske jeg kunne kutte ut kjøtt for miljøet, eller spist sunt for å føle meg bedre, men jeg klarer det ikke. Jeg slutter ikke å spise før noen andre tar maten av bordet.

 

Det var en dame som la ut dette bildet på facebook her om dagen:

Jeg kunne ikke relatere til det i det hele tatt. Jeg kunne like så godt lest hieroglyfer.

Og en annen ting som kanskje kan bli et problem: Jeg tror min fysiske styrke kom litt som en overraskelse på Jostein. Og da mener jeg en sånn type overraskelse som å få bilde av en penis på snapchat, eller at noen har drept katten din mens du sov.

Jeg har lest at gutter underbevisst velger partner ut i fra faktorer som bryststørrelse, hoftebredde og generelt ting som kan være indikatorer på at vedkommende er i stand til bære frem hans avkom. I så fall tror jeg kanskje at jeg ødela alle sjanser på at han noen gang vil tørre å produsere et barn sammen med meg, i fare for at mine patetiske bicepser ikke vil takle vekten av en baby, og at den vil falle i bakken og dø. Jostein måtte nemlig være vitne til at jeg skulle bære en pose med ved fra butikken og to kvartaler hjem til vår bygård.

Det endte med at jeg mistet den i trappen på vei opp til leiligheten, og jeg vet ikke hvem som var mest skuffet: meg selv, eller Josteins primitive instinkter. Mest sannsynlig meg selv.

PS: Jeg klarer kanskje ikke bære en pakke ved 200 meter, men jeg var faktisk med og bygde åtte Ikea-møbler! Gjorde bare feil 4 ganger og ødela bare én hel møbel.

 

– Hanne

 

 

Les også

 • http://marteforsberg.no Marte Forsberg

  Er det.. en penis-hieroglyf, Hanne?!

  • http://www.sonofabark.com/blogg Aina

   Bra jeg ikke var den eneste som så det…

  • kiwi

   Kaktus ser du vel..;0p

  • http://tegnehanne.no Tegnehanne

   Det er det! Det må jo finnes.

  • http://norahvem.blogg.no Nora

   Det tenkte jeg på også..!
   Hanne, du er genial.

 • http://frkbruvik.blogg.no FRKBRUVIK

  FANTASTISK!!

 • Sara

  HHHAHAHHAHA; som alltid. Savna deg! Herlig at dere har flyttet sammen, du er så voksen som man kan bli i følge meg nå!

 • Kristin

  Det går så bra så! Dere kommer til å ha det fantastisk sammen 😀
  Men om noe irriterer dere, så ta det opp med hverandre!
  Det er det som skjer i tv-serier, de snakker ikke med hverandre :O
  Lykke til!

 • KaiaIngelill

  Som vanlig hysterisk morsomt!!

 • http://ekfrase.wordpress.com Marit

  Du er og blir beviset på at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves!

  Gang på gang tar du ting så ekstremt på kornet!

 • http://matmedmonkis.com Monkis

  Hurra! Endelig er Hanne tilbake! Lykke til med samboerskapet. Trenger du mattips (eller vil inspirere Jostein til å like å lage mat) så be han ta en titt på matmedmonkis.com. Ingen kan motstå en søt liten apebamse som lager mat 🙂

  Monkis

 • thea

  jeg døøør!

 • Geir

  Åhhh. Jeg har savna det her <3<3<3

 • Camilla

  Har savnet deg Hanne! Endelig er du tilbake 😀

 • http://www.bartestudent.blogg.no Bartestudent (Simen)

  Du er EPISK!

 • Sara

  Gratulerer! 😀

 • Anonym

  Digger deg!

  • http://u6Gp1Hadu Mjmanojmmj

   I think he doesn’t mean that Cameron created the world of the movie for the very first time, he just means that he made it . of here is a part of adetnvisirg and promotion but it’s not lye

  • http://adRMdbF2MDcm Yolima

   Awweh, your nephew is abutlsoely gorgeous! Such lovely expressions you’ve managed to catch there. (: Also – hope you can sort the problems with your computer soon!

  • http://QU3k5pCzD4h Mariana

   not conspiracy teorhy. These are FACTS. USA financed Hiltler ALL ALONG. Before, During and After. It was good business for them. Just like it’s good business just like it’s good business for Donald Rumsfeld to give nuclear bombs to Norht Korea or finance Ben Laden. You are just naive Tamir.

 • http://keowyn.blogg.no k.

  gratulerer med det store steget dere har tatt! det ornder seg sikkert, dere får velge ut et par voksen-ting dere må lære dere/ta ansvar for, så slipper den andre å tenke på akkurat den tingen. jeg feks vasker aldri kjøkkenet fordi jeg er redd maten etter jeg er ferdig å spise, men jeg vasker do og legger sammen baby-klær som bare det! samarbeid azzz!

 • http://ipaulsrud.blogg.no Ingeborg

  Aaah for et fantastisk innlegg! Kjenner meg igjen i ALT! Jeg skal umiddelbart sende dette til kjæresten min, som etter planen blir samboeren min om et halvt år.

 • http://mittbeik.com Eva Beate

  Hvordan er det mulig å le så mye? – så lenge? – sammenhengende? Fantastisk Hanne! 😉

 • Uggugg

  Penisbilde og død katt SAMTIDLIG: HAHAHAHA!

 • Maren

  «gift med barn» hørtes trivelig ut… haha!

 • Gry

  Hurra, Tegnehanne er tilbake!! Wohoo!! * hopper opp og ned og klapper i hendene

 • Ina

  Gud, som jeg har savnet de fantastisk-latterfulle-blogg-komistripene dine. Selv om du har fått deg kjæreste og ikke minst samboer så er det en hel drøss som savner deg i den virtuelle verden, jeg føler meg underprioritert. prikkprikk. Neida, joda, neida. Håper du oppdaterer oftere framover, folk trenger humoren din i en aldri så trist og grå hverdag.

  Hanne, jeg digger deg! Klem fra finnmark.

 • http://www.karinaonline.net Karina

  Så godt å ha deg tilbake 🙂

  Du har offesielt reddet dagen min! Meldte meg opp som privatist i dag som resulterte i et panikkanfall som har amputert dagen min. Dette var det jeg trengte! Nå skal jeg gå og ta oppvasken til samboeren min av kjøkkenbenken og sette den i oppvaskmaskina 😉

  GO HANNE!

 • Cesilie

  ER så deilig å se deg tilbake, Hanne! =D
  Også gleder eg meg EKSTREMT til blad nr 2 kommer ut! Nr 1 var legendarisk 😉

 • http://etdrysskanel.wordpress.com Synne

  Oi, er du tilbake i Norge allerede? Velkommen hjem og gratulerer med samboerskapet! Jeg krysser fingrene for at dere begge kommer levende fra det.

 • http://halcyonyouth.wordpress.com pernille

  Fantastisk!

 • http://dragefisk.blogg.no/ Dragefisk -En tegneserieblogg

  Endelig! Jeg trodde du hadde sluttet å blogge! Endte med at jeg opprettet min egen tegneserieblogg av ren kjedsomhet. Men det ble liksom ikke det samme, siden jeg vet hvordan stripene ender på forhånd :/ Men uansett: Tommel opp ganger tusen for at du er tilbake!

 • http://ingenvetomdennebloggen.blogspot.com/ ingen vet om denne bloggen

  elsket bildet der nrk-repporteren meldte om knivstikkinga. fikk bare med en gang siri lill mannes eller hvem det nå er som alltid snakker sånn, i hodet med en gang. dsjiiinius. lykke til med samboerskapet!

 • Oda

  hurra!

 • Emilia

  kan du fortelle om livet i kollektiv?? 😀

 • http://tonjewestolsen.blogg.no Tonje W Olsen

  Jeg syntes det er litt bekymringsverdig at naboen din et gift med et barn. Trodde ikke det var lov. Dette åpner jo for en verden av muligheter!

  • Maria

   Jeg tenkte på akkurat det samme. Det kan til og med se ut til at naboen er gift med flere barn. Bekymringsverdig.

 • Anonym

  Hahahha!!! Råbra, du leverer like bra som alltid 😀 😀

 • Vilde

  Haha, takk for en GOD latter på morgenkvisten!

  • http://6WT3u8zHEO Kendra

   pay close attention to the way they act next time you are aronud them, try and figure out if there is any thing you do that annoys them or makes awkward situations. maybe they just hang out with you at school because they dont want to be rude, but dont invite you to go do stuff because you do weird things, things you might not thing are weird but might to them. that would be my best guesssome tips to hang out with friends,1. dont always talk about 1 thing, for example, if you like cars, dont go up to them and start talking about cars, then keep talking about cars, then talk about cars some more its nice to be able to talk about it if it comes up in conversation, but dont over do it 2.( not to brag, but this is something i have mastered) always be cool with everything, if your friends want to listen to rap but you like country, listen to rap for a little while if you want to see movie A but your friends want to see movie B, go see movie B and dont just do things they want to do, get involved, you might enjoy it. for example, my friend loves football, and i use to hate it, well instead of him always being busy watching football and not being able to hang out, i decided to watch football with him, now i actually look forward to game day and its time i get to spend with friends. however dont go overboard and do stupid shat like drugs or drink and drive. you dont need those kind of friends.3. dont go extreme on anything, this kind of combines the other 2 tips, but for example, if you are goth or punk of gay or something else like that, they might not want to be seen with you areund, kinda creepy ( and dont get offended ppl, im not waying anything bad about goth gay people, just saying limit yourself.)4. if you know of stuff they like to do, invite them over and have fun, for eg, guitar hero, if they like to play guitar hero, just call them up and be like, hey man want to play some guitar hero

 • UnniC

  Hahaha! Endelig er du tilbake! Jeg leste innlegget ditt da jeg hadde lagt meg, og jeg vekket kjæresten min fordi jeg lo så høyt.. Hehe, men det var verdt det!

  Go Hanne!

 • Maria S.

  Haha, fantastisk, sitter her og råtner på Universitetsbiblioteket, og det var mye kjekkere å lese ditt nye blogginnlegg enn å skrive på oppgave 🙂
  Hilsen Maria S.

 • Anett`n

  HAHAHAHAHA oooh the joy med samboere 😀 Gotta love it! Flott å se deg tilbake, like morsom som alltid. U ROCK!

 • Randi

  For noen herlige livsbetraktninger… og det stemmer så godt med realitetene. Bak humoren! For en evne du har, må bare beundre deg!

 • Mathilde :)

  Jeg ble samboer for et halvt år siden og kjenner meg veldig igjen. Dette innlegget passet veldig bra siden jeg akkurat jublet inni meg fordi han endelig kom seg ut av huset.

 • Marianne

  Haha, dette er bare fantastisk 🙂 Kjempemorsom lesning!!

 • Xueqi

  Er naboen din gift med barn? Eller er gift, med barn?

  Morsomt innlegg! 🙂

 • http://restaurantkomfort.no Morten Båtbukt

  Strålende morsomt. Fikk denne linken fra min kjære mens jeg sov, så dette var det første jeg leste i dag. Utmerket start på dagen!

  Nå som du har blitt samboer er du moden for denne (om du ikke allerede har sett den):
  http://forum.babyporten.no/archive/index.php/t-17945.html

  P.S. Den er aller morsomst når «guttene» i herreavdelingen leser den opp, men det er noen år siden så det er ikke sikkert det er så lett å finne den igjen der :p

 • http://www.gingerbarn.wordpress.com Rebekka Amanda

  Ps: elsker deg :*

 • Anonym

  Jeg dig, dig, digger at du er tilbake! Jeg lurer på hva du gjør når du finner ut at han ikke vrenger sokkene før de legges til vask…. Alle men har denne missing linken vettu!!! Be prepared!

 • http://echoesandsilence.blogspot.com Arita

  Haha! Digger deg! 😀

 • Heidi

  Yay! 🙂 Du er tilbake.
  Nå er helgen reddet – Det samme blir helgen til min søster. *sende SMS med en gang*
  God helg, Hanne! 🙂

  -Heidi

 • Ingvild

  Fantastisk!

 • Kine

  Ahhh, jeg virkelig elsker deg! Du skuffer aldri!

 • http://iramiram.com Mari

  Hahaha, fantastisk!

 • http://eventyreirin.blogspot.com EventyrEirin

  Hahahah, elsker at grafen bare skøyt til værs når det kom blomster i hus 😀

 • http://syltagurk.wordpress.com Ingrid with hat

  Her i gården (hybelen) er det den med mest muskler (ikke meg) som bærer posene hjem fra butikken – da føler han seg mandig og jeg slipper å dø på veien. Det funker fint for oss begge. Jeg holdt på å dø den gangen han var borte hele dagen og jeg måtte kjøpe mel på butikken. Kjøpte selvfølgelig fire ganger så mye som jeg trengte, så jeg dro på 20 kilo mel og sukker i et IKEA-nett 400 meter. Det tok meg omtrent en halvtime pluss pauser. Da jeg kom hjem slapp jeg fra meg nettet rett innenfor døra og bestemte meg for at jeg var alt for sliten til å gjøre noe resten av dagen.

 • Lovise Skogeng

  Hei Hanne! Jeg fikk Tegnehanne-bladet i posten for en ukes tid siden, og jeg må si at jeg synes det var HELT FANTASTISK! Jeg lo så jeg nesten tisset på meg og samboerne mine trodde jeg var blitt gal.
  Tusen takk for en kjempemorsom opplevelse og en genial blogg! 😀

 • Henning

  Hvordan KUNNE han la deg bære sekken med ved?

 • http://motionocean-siv.blogspot.com Siv

  You crazy. Takk for fint innlegg!

 • Othelie

  Nå ble jeg faktisk skikkelig glad på dine vegne! Og jeg som trodde at du bare hadde funnet opp Jostein 🙂

  • http://fehXGYp85 Yudhi

   I cannot tell a lie, that really heedpl.

 • http://facutvivas1.com fröken K | vill bli amatörfotograf

  Åh dette har jeg savnet! Det er veldig fint at du gjør så lange inlegg, siden det går så lang tid mellom dem. 😉

 • Eira

  Du kan tenke deg så glad eg vart når eg såg at du hadde laget nytt innlegg. 🙂
  Elsker bloggen din!
  Har savnet dette…:)

 • Sjokoladeku

  Du er rå, Hanne. xD

 • http://chocolateice.blogg.no Henriette

  Haha, det er like bra hver gang! Verdt å vente på 😀

 • Nora

  Genialt.

 • http://tonelisekalvo.femelle.no TONE-LISE KALVO

  Velkommen tilbake! Jeg ler meg skakk! 😀 Du er fantastisk! MER!

 • http://norahvem.blogg.no Nora

  Du er så fantastisk morsom! Vil du gifte deg med meg ?

 • http://www.arevya.blogg.no Arevya

  Tror nesten jeg tisser på meg av latter her xD

 • Siv

  Haha herlig!!! 😀 Håper du kommer med flere blader, det første var genialt!!

  • http://jyPgReS5 Rosenilda

   Hey Vernon,Lets get a game of COD-WAW some time, maybe me and you can find Moyles hiding sehewmore with his sniper rifleBeen searching everywhere for your gamertag loads of people say what it isAdd me alant2103

  • http://k0Ck5jLYEMdR Vladimir

   Appreciating the persistence you put into your site and dlteiaed information you present. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Excellent read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 • Deprimert Fuglerotte

  ENDELIG!!!!!!!!!! Fikk sjokk når jeg gikk innom her atter en gang for å finne et nytt innlegg!
  Blir det et halvt år til neste da?

 • Anonym

  Det er akkurat sånn det er! Hahaha! MER 😀

 • HatteElin

  Wait, «en hel møbel»…. En møbel? EN?!

 • http://helllund.blogg.no Helle Kristine

  (y) (tommel opp i facebook-tegn!)

 • Ladria

  Briiiiilliant! 🙂

 • http://oppskryt.wordpress.com marthe

  Å herre.
  Når mannen sover, guttungen sover, kjøkkenet ser ut som USA har prøvd en ny type atombombe og den eneste kanalen som funker er TLC (ikke fordi fjernkontrollen er ødelagt, men fordi jeg ikke gidder å hente den) og jeg må se The ultimate shopper (skyt meg), er det godt å komme inn her og le seg fillete. jeg simpelthen elsker tegningene dine. Kan vi ikke bare si det sånn at du lager bok, ala Pondus? Sånn bare for å stresse deg litt? Herreguuuuud jeg ler fremdeles!

  • http://zS32eYk2a Sairtarzan

   November 7, 2011 – 11:15 am Honestly,I haven’t even see those. It’s the 90 second TV ads that are rellay compelling (Daniel Lee, Dad ads). They tell a more cohesive story about the Google ecosystem but the messaging is confusing because it uses Chrome as the foundation. Makes sense to use Google+ that way but, hey, I’m just an editor of a blog so what do I know?!Take care.

  • http://Cznw28MqVFvo Loque

   he is absolutely crocert on the statement that both the game and the movie are good without 3D, however 3D is more of the icing on the cake.GREAT movie and an awesome game. I enjoy both and will without a doubt by the DVD when ever it comes out.

 • http://www.agnetesverden.blogg.no Agnete

  Ville bare si at denne bloggen er helt fantastisk! Nå har jeg vært oppe til 05.00 og lest! Fantastisk 😀

 • http://siljesfremgang.blogg.no siljesfremgang

  Heheheh, endelig tilbake..:D Elsker bloggen din..:D

 • randomsheep

  Du er tilbake ;D

 • ByjentepåBryne(snartiSandnes,ikkeatdeternobedre)

  Skal love deg at det er enda en dimmensjon på det å bli voksen, heldigvis… De blir bare skumlere og skumlere etterhvert og verre og verre å droppe ut av! Inntil videre siterer jeg hare i Flukten fra Dyreskogen «Ikkje få panikk, ikkje få panikk!!»

 • https://www.agnetesverden.blogg.no Agnete Aasbø

  Fy søren, så bra denne bloggen er! Nå har jeg sittet å lest til 5 på morgenen!

 • Emma

  Spot on! Dette var skremmende passende! 😀

 • Hanne

  Herlig innlegg! Så godt at du har funnet tegnelysten igjen, kjempe gøy å lese et nytt innlegg nå! Har gleder meg lenge! 🙂

  Lykke til som nybakte samboere! Det er spennende og koselige tider i vente <3

 • Sara

  JEG!!! HAR!!! SAVNET!!! DEG!!! *tåre*

  • http://3GYoNdiKqTy0 Camii

   It’s posts like this that make surfing so much plseuare

  • http://Bd1bje3U78 Bayu

   Unquestionably believe that which you sttaed. Your favorite reason seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 • http://eventyretom.blogspot.com Fru Buur Bækgaard

  Jeg har savnet dig!

 • Linnea

  Haha, fyfaen ler meg ihjel av tegningene dine. Så sykt morsomt!! Haha, er som å se meg og min samboer.. Skal følge din blogg videre! 😀

 • Juliane

  Jippi! Endelig tilbake!! Btw, hvis du følte deg voksen når du kjøpte blomster har du tydeligvis ikke kjøpt støvsugerposer enda… 😉

 • http://volven.blogspot.no/ Vala

  Ler så jeg griner her!! Fantastisk frøken 🙂

  • http://53agCOW7sOG Eren

   Well I guess I don’t have to spend the weekend finirugg this one out!

 • Henning

  Stusser litt over at naboen din er gift med barn. Må man ikke være 18 for å gifte seg i Norge?

  • http://tegnehanne.no Tegnehanne

   Hæhæ! Jeg har sett det. Jeg har bare ikke orket å fikse det enda..

   • http://Z6G5BzEvq Aleyna

    This could not polsbisy have been more helpful!

 • http://www.myos-otis.blogspot.no Mona

  Hahaha, digger det! Glad du er tilbake:D

 • Anonym

  Hahahaha! Nå skal jeg rett i på Facebook å sende dette innlegget til kjæresten min! Kanskje han endelig skjønner hvorfor det å bli samboere kan utvikle seg til kjæreste-mord…

 • Ditt navn

  Noen stalker spørsmål 😀
  Hvor lenge har du kjent Jostein, hvor lenge var dere sammen før dere ble samboere?

  • http://tegnehanne.no Tegnehanne

   Vi møttes høsten 2011, og var sammen i nokså nøyaktig ett år før vi flyttet sammen 🙂

 • http://www.margretest.blogg.no MARGRETEST.BLOGG.NO

  HAHA, så F.A.N.T.A.S.T.I.S.K! Jeg har savnet deg!

 • http://luffyphotography.blogspot.com Luffy Photography

  haha, awesome post som vanlig! Made my day!

  • http://Cu2xB6D8Z Erica

   January 10, 2012 – 7:10 pm You should sign up one to sercue your brand name in Google Plus.But i been following mashable for sometime and lot of bad feed back that Google Plus Business Page do not influence much as facebook fan page and yet not much business success in using Google Plus.

  • http://CbFGD24Ha Marbin

   How adorable!!Do you use an etrxenal hard drive for storing photos? It helps free up the computer quite a lot, and is cheaper than upgrading the computer. I got a 1 TB for less than $100.

 • http://inspirato.blogg.no Inspirato

  Jeg har sagt det før, og kan gjerne si det tusen ganger til. Du er en kunstner 🙂

 • Anonym

  Har vært gift i 40 år t sommern og kan bare si at humoren kommer til å berge dere. Bare husk å snakk om alvorlige krangler med humoren først :O) Blir så glad av å følge deg ;O))))))))

 • JMD

  Har du en nabo som er gift med barn? DET er pedofili, du burde melde ifra til Barneværnet!

  😉

 • http://ipaulsrud.blogg.no Ingeborg

  Søren altså! Du skriver så bra og tegningene får meg til å le rett ut… Og i kveld var det dumt å gå inn på bloggen din for jeg har sagt til romkameraten min at jeg ikke kan drikke vin eller gjøre noe som helst sosialt og hyggelig sammen fordi jeg er «dårlig». Når han hører gjennom døra at jeg sitter og råler her inne kommer han til å skjønne at jeg valgte dataen foran ham… Ikke noe mere Hanne for meg når jeg har hemmelig kvalitetstid antar jeg… Neida! Ny post snart? 😀 Gleder meg!

 • Ingvild

  Betryggende å se at andre har samme forhold til mat som meg. Skjønner ikke hvordan folk klarer å slutte å spise når det står mat foran dem?

 • Pingback: lk3Gx8y8 chaussures air jordan XQnnOT0 | Aidan Jones()

 • Pingback: circulated created by much lower Shrew might 7:01 pm hours through pr()

 • Pingback: Nobel calm winning prize features: The Nobel piece award is a global()

 • Pingback: even then()

 • Pingback: HLWUBb chaussures jordan nMXKFIiD9 | | TelescopePortalTelescopePortal()

 • Pingback: the fact train contestants experience the minicelebrity level right t()

 • Pingback: wwIkh6 jordan 8 for sale RFIpXf1 | Deirdre's World of Original Art()

 • Pingback: an advanced 'Filter'()

 • Pingback: these types types will help you to upload your music to web stores an()

 • Pingback: nerbiYac buy jordans online w0kkAov - Victorian Real Estate Brokers()

 • http://julienbrightsidesart.blogspot.com/ Julien Brightside

  Hehe, morsom tegneblogg.

 • http://refinansieringavkredittkort.webs.com/ Anne

  Haha, morsomt som alltid! 😀

 • http://www.ciclimoser.com/immagini/monclersitoufficiale.html Moncler Outlet

  Photography Equipment: Essential Photography EquipmentsAnyone who is involved in the profession of photography prefers to get professional Photography Equipment.These equipments vary depending upon the subject that the photographer chooses. Photography equipment for weddings may differ from photography equipment for landscapes. Basic equipment remains the same. However, the photographer will have to build their own accessories according to the type of photography chosen.Some of the popular and g

 • http://sykepleier.blogg.no Sykepleier Ann

  Tror du og din samboer kommer til å få det fint jeg 😀
  Helt fantastisk bra, sitter her og humrer for meg selv. Kjenner meg vel kanskje litt igjen også.
  Følg gjerne med på bloggen min! 😀

 • http://www.5fingershoeonsale.co.uk/ vibram uk

  This guys has surpased everybody in boxing. LOLI think he does not even remember most of his fights.Jones is going to put Page on his back more than Evans did and possibly be the first guy to finish Rampage in the UFC.Quinton needs to learn some new tricks,trx p3, Fast." when the little devil on your left is going "hey, it’s just one cookie".*Drink at least a gallon of water a day*The key to this diet is using your bodyfat as energy,http://www.trxforcekit.co.uk/, so whatever is st

 • http://transx.eu transx.eu

  Good response in return of this query with solid arguments and telling the whole thing about that.

 • http://anabolika.gq http://anabolika.gq

  Very interesting subject , appreciate it for posting . «Nothing is more wretched than the mind of a man conscious of guilt.» by Titus Maccius Plautus.

 • http://anabolika.gq http://anabolika.gq

  certainly like your web site however you need to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to inform the truth on the other hand I will certainly come again again.

 • http://obrobkametali.ga http://obrobkametali.gq

  Some genuinely excellent content on this website , regards for contribution.

 • http://obrobkametali.tk http://obrobkametali.tk

  Enjoyed reading through this, very good stuff, thanks . «I will do my best. That is all I can do. I ask for your help-and God’s.» by Lyndon B. Johnson.

 • http://dietasparaperderpeso.ga http://dietasparaperderpeso.ga

  We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site offered us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

 • http://dietasparaperderpeso.ml http://dietasparaperderpeso.ml

  As soon as I found this website I went on reddit to share some of the love with them.

 • http://dietasparaperderpeso.ga http://dietasparaperderpeso.ga

  I have recently started a blog, the information you offer on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. «Cultivation to the mind is as necessary as food to the body.» by Marcus Tullius Cicero.

 • http://dietasparaperderpeso.ml http://dietasparaperderpeso.ml

  My husband and i have been now more than happy that Albert could finish off his studies while using the precious recommendations he received when using the web site. It is now and again perplexing to just choose to be making a gift of thoughts which often others have been selling. We fully grasp we’ve got you to appreciate because of that. The type of explanations you’ve made, the straightforward website menu, the relationships your site make it easier to create – it’s got mostly remarkable, and it is facilitating our son and us feel that that concept is thrilling, which is highly essential. Thanks for the whole lot!

 • http://dietasparaperderpeso.cf http://dietasparaperderpeso.cf

  Definitely believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 • http://abnehmentabletten.tk http://abnehmentabletten.tk

  I’ve recently started a site, the info you offer on this site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. «Cultivation to the mind is as necessary as food to the body.» by Marcus Tullius Cicero.

 • http://dietasparaperderpeso.cf http://dietasparaperderpeso.cf

  Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such fantastic info being shared freely out there.

 • Pingback: Oppvaskmaskinen | Sosiologibevegelsen()